Trådløs overførsel

Der findes i dag et utallig af driftssikre og brugervenlige måder, hvorpå ens lokale præsentation kan deles på AV-udstyret i lokalet via trådløs overførsel. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med trådløs overførsel.

Trådløs overførsel – teknologien og forventningerne når nye højder

I takt med at de teknologiske grænser konstant rykkes, bliver forventningerne til måden, hvorpå præsentationer afholdes, ligeledes højere. Her kommer trådløs overførsel ind i billedet.

I en digital tidsalder, hvor det æstetiske aspekt betyder langt mere end tidligere, er det således ikke “kun” de tekniske specifikationer ved AV-løsningen, som værdisættes i mødelokalet.

Hverdagen er typisk travl og fuld af møder. Møder der i mange tilfælde omhandler vigtige, forretningsmæssige præsentationer. Af denne simple årsag er det fuldstændig essentielt, at enhver medarbejder hurtigt og let kan betjene AV-udstyret i mødelokalet. Herunder også at igangsætte sin præsentation. Og det skal endda være uden først at skulle have fået en introduktion i brugen af AV-udstyret. 

 

Der er i denne forbindelse tre nøgleord. Det er brugervenlighed, effektivitet og æstetik. Disse tre ting bør således indtænkes i mødelokalets AV-løsning og dermed også ind i, hvordan selve præsentationsdelingen foregår.

 

Kablet opkobling vs. trådløs overførsel

Kablet opkobling fra ens PC til fx en skærm eller et HDMI-udtag i væggen fungerer typisk upåklageligt. Dog er det i mange tilfælde ikke hensigtsmæssigt med kablet opkobling. Først og fremmest såfremt der er mange mødedeltagere, som skiftevis skal fremvise præsentationer til resten af deltagerne på mødet. Det skyldes ikke mindst, at det dynamiske aspekt, i forhold til at mødedeltagerne hurtigt kan overtage styringen og komme med input, forsvinder i højere grad ved kablet opkobling. Dette er en af de største årsager til, at trådløs overførsel er et spændende alternativ til kablet opkobling.

Som det hedder sig, er ingen kæde som bekendt stærkere end det svageste led. I flere tilfælde skyldes mange af opkoblingsproblemerne konstant skiftende signal protokoller. Det kan AV-udstyret nemlig have svært ved at håndtere.

 

Forskellige produkter til trådløs overførsel

Der findes mange forskellige produkter, som understøtter trådløs overførsel. Det medfører, at ens lokale præsentation på PC’en overføres til projektor eller skærm i lokalet. Der findes brugervenlige “one-button” produkter til trådløs overførsel, hvori mødedeltager kan sætte en USB-knap i PC’en for herefter at dele dennes præsentation med blot ét klik. Her behøver mødedeltager således ikke at installere software, hvilket naturligt nok er en fordelagtig præference for mange IT-afdelinger. Omvendt findes der også løsninger inden for trådløs overførsel, hvor produktet udelukkende består af software. Det betyder således, at begrænsningen for hvor mange, der kan være på løsningen samtidig, er ubegrænset. 

 

Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge scenarier – og ligeledes ved kablet opkobling såvel som ved trådløs overførsel. Om man bør fortsætte med kablet opkobling eller trådløs overførsel, afhænger således i høj grad af den enkelte virksomheds præferencer, og måden udstyret drives på den dag i dag. Derfor giver vi altid glædeligt en uforpligtende rådgivning (og demo) i forhold til hvilken løsning, som passer bedst til jeres behov. Det er, hvad enten valget falder på den ene eller den anden løsning.

Så har du spørgsmål til trådløs overførsel eller kablet opkobling, er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 7217 0150 eller på mail info@best-av.dk – eller ved at udfylde nedenstående kontaktformular.