AV over IP

Ønsket om fuldkommen fleksibilitet mellem alle rum og etager medfører stigende opmærksomhed på de muligheder, som AV over IP tilbyder. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med den rette løsning.

Hvorfor er AV over IP så spændende?

AV over IP er hen over de senere år begyndt at fylde mere og mere i AV-branchen. Ikke mindst når det handler om AV til erhverv. Ved at praktisere AV over IP og tage sit AV-udstyr på netværket har I nemlig mulighed for at overføre lyd- og billeddata gennem jeres virksomheds eksisterende netværk. Det kan gøres i stedet for at benytte AV kabler og større AV matrixer.

Fordelen ved løsningen er også, at I i langt højere grad har mulighed for at opskalere tilknyttede enheder til en ”sender / encoder” (som i den anden ende modtages af en ”decoder”), da I blot kan tilknytte adskillige IP switches til det eksisterende netværks-setup.

Den skalerbarhed, der opleves med AV over IP, har før hen været meget begrænset i forbindelse med et analogt AV set up. Det skyldes, at de fysiske porte siden hen løber ud ved fx en 16 x 16 HDMI matrix switch. Selv om den initiale investering i dag er relativt højere, når valget falder på AV over IP, er der alligevel mange fordele ved dette valg. Fordele der blandt andet omfatter en ekstrem skalerbarhed, muligheder inden for videoformidling, mere fordelagtige forhold i forhold til input / output samt meget mere.

 

AV over IP – deling af lyd og billede hvor end det ønskes fra ét sted 

Når det kommer til AV over IP, er det generelt vigtigt, at AV udstyret (rent visuelt) ikke er for dominerede. Det er dog  samtidig vigtigt, at det på alle fronter er ”state of the art”. I dag er der qua teknologiens fremspring naturligvis nye muligheder, som kan opnås via mange veje. I forhold til styring af diverse lokaler kan der fx kigges nærmere på SVSI fra AMX. Her er der tale om en banebrydende teknologi, der benytter det eksisterende netværk til at transmittere AV signaler rundt i bygningen.

Forsamling af mange personer på en og samme lokation er ofte forbundet med større omkostninger. Derfor er der muligheder i op- og nedskalering af unikke AV distributioner til udvalgte, individuelle lokaler og enheder. Traditionelle matrix switches har tidligere hyppigt været benyttet. Dog har denne tilgang visse begrænsninger. Distancen mellem kilderne samt projektor og skærm sætter høje krav til kablingen. Det er samtidig med, at antallet af inputs og outputs typisk er begrænset i forhold til den benyttede matrix.

Med fx SVSI fra fx AMX elimineres begrænsningerne imidlertid. Det skyldes, at man har mulighed for at udnytte virksomhedens etablerede netværk. På denne måde distribueres lyd og billede selektivt til de skærme, projektorer mv., som ønskes ved at benytte standard protokoller. SVSI fra AMX indeholder encoders, decoders, window processors, audio tranceivers samt videoredigerings-værktøjer. Dette tillader en signifikant fleksibel tilgang til måden, hvorpå selskabet nøjagtigt kan udsende de ønskede budskaber. Det er endda til enhver enhed på ethvert tidspunkt. 

 

Vil du vide mere om AV over IP? 

Ønsker du høre mere om de spændende muligheder inden for AV over IP eller AV til erhverv generelt? Så er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os. Ring på tlf. 7217 0150 eller send os en mail på info@best-av.dk – eller udfyld nedenstående kontaktformular.