AV-løsninger til byggesager

Kompetent AV-rådgivning i alle faser af byggeprojektet. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre mere om AV-løsninger til byggesager.

AV-løsninger til byggesager

I alle former for byggesager kan Best-AV hjælpe i forhold til AV-løsninger undervejs i hele processen. Når der bygges nye kontorbygninger, idrætsanlæg osv., er løsningens æstetik typisk prioriteret i ligeså høj grad som selve funktionaliteten. Netop fordi man naturligvis ønsker, at det færdige, komplette byggeri afspejler én fælles standard i henhold til arkitektur og design. 

 

Derfor er det vigtigt, at AV-løsninger tænkes tidligt ind undervejs i byggeprojektet. På denne måde kan der hurtigt træffes beslutning om én overordnet ramme for måden, hvorpå de ønskede AV-løsninger skal benyttes og integreres i lokalerne. Hvis der fx er tale om auditorier, kantiner og lignende, er det meget tit projektorløsninger, som skal etableres. Derfor skal der tages højde for ventilationskanalerne i loftet.

Såfremt disse placeres i midten af rummet, så er det ikke muligt at gemme lærredskassette eller projektoren over loftet.

 

AV-løsninger til mødelokaler

Hvis der fx ønskes skærmløsninger i mødelokaler, så kan større skærme (86″ og opad)  typisk veje en hel del (specielt hvis der er tale om touchskærme). Det er ensbetydende med, at væggene skal forstærkes herefter. Samtidig med dette skal føringsvejene implementeres i overensstemmelse med ønskede kabling. Det skal bevirke, at disse hverken er for små i diameteren eller for lange. Ligeledes ønskes kablingen til fx skærmløsninger gemt væk, således mødedeltager kun ser det aktive udstyr og ikke mellemkabler samt lignende installationsmæssige materialer.

I denne henseende kan det være en god ide at indtænke gulvbrønde. På denne måde skal kabler/strøm ikke skal ligge hen over gulvet. Derudover bør fx indtænkes i projekteringsfasen, at der klargøres til strøm i rør bag skærmen. På denne måde behøver man ikke at benytte synlige kabelkanaler på væggen.

 

AV-løsninger til flere lokaler

Hvis der fx er tale om flere lokaler, som kan sammenlægges (via foldedør), kan det ligeledes være fordelagtigt at være opmærksom på AV-løsninger med komplette rumstyringsløsninger. På denne måde kan lys og/eller gardiner styres som en del af de valgte AV-løsninger. Det optimerer brugervenligheden, da man i så fald kan styre alt aktivt udstyr i lokalet via ét touchpanel i stedet for diverse knapper.

 

Hvis der tillige er tale om byggerier, hvori der er offentlig adgang, er der typisk behov for teleslyngeanlæg. Det er hvorfor, at disse bør projekteres ind, således disse kan installeres i gulvet. I projekteringsfasen er det altså ikke så vigtigt at fastlægge sig på hvilket konkret mærke/produkt, som ønskes. Dette kan altid kan besluttes i byggeprojektets afsluttende stadie. Omvendt er det de overordnede forudsætninger for hvilke slags løsninger/funktioner, der installeres, som er vigtige at være opmærksom på.

 

Disse forhold samt mange andre er noget, som vi glædeligt giver en uforpligtende rådgivning om, således at alle aspekter tænkes ind i byggeriet. På denne måde får bygherre en markant bedre forudsætning for at beslutte hvilke slags AV-løsninger, der ønskes.