Betjening af AV-udstyr

Betjening af AV-udstyr skal være nemt for slut-brugeren og skalerbart for IT-afdelingen. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med den helt rette løsning inden for betjening af AV-udstyr.

Betjening af AV-udstyr 

Betjeningsudstyret i mødelokalet er en vigtig del, når der skal etableres et brugervenligt og effektivt overblik af den komplette løsning. Til formålet findes et utal af produkter og løsninger. Disse løser hver især opgaven på en bestemt måde. Lige fra et styringspanel med knapper, der monteres på væggen, til et lille touch panel, som sættes på bordet eller på talerstolen. Det vigtigste, når vi taler om betjening af AV-udstyr, er blot, at der skabes en fleksibel og brugervenlig tilgang til betjeningen af alle ønskede enheder i lokalet (endda også mørklægning af vinduer, lys osv.). På denne måde føler brugeren sig i kontrol af præsentationen. Det gør nemlig, at brugerens fulde fokus kan tillægges det egentlige formål med mødet. Dermed skal der med andre ord ikke bruges fokus på betjening af AV-udstyr.

 

Betjening af AV-udstyr i mindre lokaler

Hvis der fx er tale om projektorløsninger i små og mellemstore lokaler, kan et styringspanel, som betjenes via knapper, være et rigtig godt udgangspunkt. Det skyldes, at denne funktionsmæssigt imødekommer de krav, et typisk setup som dette behøver. Udspecificeret betyder det, at tænd og sluk funktioner, lydniveau, kildevalg osv. alt sammen styres herfra. Det afstedkommer endvidere en brugervenlig og simpel forståelse af hvilke muligheder, der er for præsentationsdeling, samt hvor dette skal komme fra. Skulle der på et senere tidspunkt komme et ønske om trådløs overførsel i lokalet, kan styringspanelet blot programmeres om. På denne måde kan der med blot én knap skiftes kildeinput fra fx HDMI til det ønskede produkt.

 

Betjening af AV-udstyr i større lokaler

Er der tale om større lokaler, ses det typisk, at den implementerede løsning ønskes tillagt nye funktioner. Ligeledes ses det også, at enheder på et senere tidspunkt end på tidspunktet for selve installationen ændres. Det kan f.eks. være grundet løsningens kompleksitet samt ny teknologi, der efterfølgende er kommet til. Af denne årsag er det i mange tilfælde smartest at gå over imod et touch-baseret UI (user interface), som fx er et 10″ touch panel siddende for enden af bordet. Når betjeningen foregår gennem et dynamisk touch panel, er der ikke behov for fjernbetjeninger, tænd og sluk kontakter af lys og AV, apps osv. På den måde bliver brugeroplevelsen markant simplificeret, selvom den underliggende AV-løsning er komplekst opbygget.

Reelt set er der ingen øvre grænse for de funktioner, som kan etableres i forbindelse med betjening af AV-udstyr i touch panelet. På denne måde kan man få skræddersyet lige præcis den grænseflade, som ønskes til at betjene alle AV-enheder i lokalet. Tillige bliver selve front-end grænsefladen naturligvis designet således, at brugeren blot skal “swipe” (for lydniveau) samt trykke for tænd og sluk og eventuelle yderligere funktioner indbygget.

 

Vil du vide mere om betjening af AV-udstyr?

Ønsker du at høre mere om løsninger inden for betjening af AV-udstyr? Så er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os. Udfyld nedenstående kontaktformular eller kontakt os på tlf 7217 0150. Du kan også sende os en e-mail på info@best.av.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Søger du hjælp til andet end betjening af AV-udstyr? Læs mere om vores andre arbejdsområder og om, hvordan vi kan hjælpe med din AV-løsning her.