Videokonference

Videokonference og onlinemøder kræver i stigende grad et samspil af mange forskellige løsninger. Ligeledes er behovet for et standardiseret og fleksibelt setup i stigende grad en prioritering for mange virksomheder. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med den helt rette løsning til videokonference og onlinemøder.

Videokonference og onlinemøder

Historien om videokonference strækker sig så langt tilbage som året 1904. Dette år lagde Frank Lloyd Wright i New York startskuddet til forøget vidensdeling imellem medarbejderne. Det skete ved at lave åbne kontormiljøer. Siden da har ”vidensdeling” været et succeskriterie for mange virksomheders ageren.

 

Vidensdeling er i dag i høj grad defineret ved benyttelse af videokonference og onlinemøder. I denne forbindelse kan det hurtigt blive en ”jungle” at finde den korrekt integrerede løsning til videokonference og onlinemøder i mødelokalerne og virksomheden. Dette kan vi i Best-AV hjælpe dig med.

 

Alt til videokonference og onlinemøder

Vi tilbyder alt inden for moderne og effektiv videokonference til mødelokaler og onlinemøder. Vores ekspertise sikrer en optimal mødekvalitet – og garanterer, at I altid vil få en ensartet oplevelse af jeres onlinemøder. Det er naturligvis uden at I skal gå på kompromis med kvaliteten. I dag er videokonference blevet en integreret del af vores hverdag. Alle har på en eller anden måde adgang til hurtigt at holde onlinemøder med andre.

 

Desværre er der stor forskel på kvaliteten af de forskellige videokonference løsninger, som findes på markedet. I onlinemøder er det altid den laveste fællesnævner, som sætter standarden. Dette har vi løsningen på. Vi sørger for, at I altid får en ensartet oplevelse af jeres onlinemøder, uden at I behøver at skulle gå på kompromis med kvaliteten.

 

Der findes flere løsninger for optimering, når det kommer til videokonference. Løsninger der, uafhængigt af hvilken platform I benytter, medvirker til at optimere billede og lyd. Det kan være den simple løsning, der ved brug af en box går ind og laver ekko kansalering, således at lyden går rent igennem. Eller det kan være den mere integrerede løsning med mikrofoner og højttalere i loftet.

 

Disse løsninger styres via et panel. Dette sikrer, at rummet er fuldt ud optimeret til onlinemøder ved blot at skulle trykke på en enkelt knap. Mulighederne inden for videokonference er mange. Netop derfor er det vigtigt at forventningsafstemme hvad, der ønskes af den enkelte løsning.

 

Videokonference og onlinemøder til mødelokaler (4 – 6 personer)

Videobarer er de mest benyttede løsninger til videokonference og mindre mødelokaler. Og dette er ikke uden grund. I stedet for at have mikrofon, højtaler, webkamera og ekko kansalering installeret forskellige steder i lokalet, samles disse nu i stedet i én videobar. Der findes mange forskellige slags videobarer. De har alle hver deres fordele og begrænsninger i henhold til funktionaliteten. Af denne årsag er det vigtigt at tage stilling til, hvordan virksomhedens onlinemøder foregår i dag. det skyldes, at nogle funktioner understøtter visse typer af onlinemøder bedre end andre.

 

Én af de spændende ting ved nogle videobarer i dag er, at kameraet har indbygget digital autozoom. Det betyder med andre ord, at billedets “framing” af mødedeltagerne i onlinemøder automatisk zoomer ind og ud på de personer, som taler i lokalet. Dette skaber et meget dynamisk mødemiljø. Det gør det, fordi, at man sagtens kan bevæge sig rundt i lokalet uden at være bekymret for, om modparten i videokaldet kan se den, der taler.

 

En automatisk zoom-funktion har tidligere været forbeholdt traditionelle PTZ-kameraer (panorering-tilt-zoom). Her drejer selve kameraet fysisk fra side til side, mens den integrerede kameralinse har skabt rammerne for zoom-kvaliteten. Denne slags kameraer er i den høje ende af den økonomiske skala. Det skyldes bl.a., at mange af dem som minimum har 20x zoom og hermed er forbeholdt større lokaler, auditorier eller lignende.

 

Da videobarer netop produceres med henblik på installation til onlinemøder i mindre mødelokaler, tages der højde for økonomi, størrelse og behov. Dette er grunden til, at disse er spændende muligheder at overveje.

 

Som noget af det nyeste kan man i dag fx ligeledes få videobarer med integreret videoklient i selve enheden. Det betyder, at mødedeltager ikke behøver medbringe egen PC. Der er altså mange effektive videokonference løsninger til mindre mødelokaler. Derfor er det i højere grad vigtigt at være opmærksom på, hvad mødedeltagerne reelt forventer. 

 

Videokonference og onlinemøder til mødelokaler (7 – 14 personer)

Når der ønskes etableret videokonference løsninger til mellemstore mødelokaler, er der mange veje at gå. Og i højere grad flere faktorer såsom lokalets indretning, akustikken og det æstetiske aspekt at være opmærksom på. Indledningsvis er det værd at overveje, om man ønsker at afvikle onlinemøder fra ens egen PC. Eller ønsker man omvendt at have en dedikeret videoklient placeret i mødelokalet 24/7.

 

Grundet større udbud, faldende komponentpriser og forbedret æstetik anbefaler vi i mange tilfælde at implementere en fast videoklient i mødelokalet. Således kan man i højere grad forvente højkvalitets onlinemøder uden forsinkelser forårsaget af en evt. langsom processor. 

 

Videoklienten (som visuelt typisk er et mindre touch panel placeret på bordet) kan sammenkobles med et utal af forskellige slags kameraer, mikrofoner, højtalere, mixere osv. Det vigtige at have in mente er blot, at lyden har langt større indflydelse end billedet på, hvorvidt onlinemøder bliver succesfulde.

 

En stor kattelem i mange løsninger er, at der ikke tages højde for mødelokalets akustiske egenskaber. Ligeledes det faktum, at der hurtigt genereres en masse baggrundsstøj, når mange personer samles. Et eksempel på dette kan være, når mikrofoner og højtalere placeres direkte på bordet samtidig med, at der ikke installeres en tilstrækkelig god audio-mixer til ekko kansalering. I situationer som disse vil baggrundsstøjen i højere grad infiltrere videoopkaldet og hermed potentielt kompromittere mødet. 

 

Derfor er det i mange tilfælde værd at kigge nærmere på løsninger, hvori mikrofoner og højtalere installeres synkront i loftet, hvortil disse sammenkobles af en audio mixer. På denne måde vil støjen i langt højere grad filteres væk samtidig med, at mødedeltagerne ikke behøver bekymre sig, om pågældende er tæt nok på mikrofonen til at komme tydeligt igennem hos modparten. Det skyldes, at loftsmikrofoner generelt er langt mere sensitive end bordmikrofoner. 

 

Videokonference og onlinemøder til mødelokaler (15+ personer)

I store mødelokaler ses det typisk, at der ønskes zoneopdelinger (fx hvis flere lokaler kan sammenflettes via en foldedør) i forhold til, hvor billede/lyd ønskes transmitteret. Således er der typisk behov for dybdegående konsultation i henhold til den ønskede AV-løsning, når der er tale om onlinemøder i store mødelokaler. Grundet størrelsen kan løsningerne hurtigt blive komplekse i forhold til styringen samt projekteringen af hardware-enhederne. 

 

Ønsker du at høre mere omkring udstyr til videokonference eller onlinemøder?

Vi tager altid glædeligt en uforpligtende dialog. Her kan vi fortælle mere om AV-løsninger og AV til onlinemøder og videokonference. Vi kan også fortælle om nyheder, der kunne være relevante for præcis jeres virksomhed. Uanset om der er tale om et konkret ønske eller blot nysgerrighed for at høre mere, giver vi glædeligt en kop kaffe. Ring til os på tlf. 7217 0150, send os en mail på info@best-av.dk. Du er også velkommen til at skrive en besked herunder. Så vender vi straks tilbage med nærmere information.

 

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din AV-løsning her.