AV-løsninger til kultur og spillesteder

AV-løsninger skræddersyet til det enkelte arrangement, spillested og kulturhus. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre mere om AV-løsninger til spillesteder.

AV-løsninger til spillesteder, kulturhuse og andre større arrangementer

Lydanlæg til større forsamlinger forudsætter naturligvis højere krav til hvilken klarhed, lydkvalitet, spredning og æstetik, som implementeres. Da det sjældent er en stand-alone løsning, som installeres, er det vigtigt at have kendskab til husets formål med arrangementerne.

Vi kan hjælpe i hele processen – lige fra den indledende dialog til projektering, installation og servicering. I mange tilfælde er fleksibiliteten ved løsningen altafgørende. Det skyldes, at typen af arrangementer, som afholdes, typisk kan variere iblandt koncerter, foredrag, større møder, streaming-events osv. Derfor bør alle potentielle scenarier indtænkes i løsningen, således div. funktioner aktivt kan til- og fravælges.

 

AV-løsninger til spillesteder stiller krav

Større scenearrangementer, forsamlingssteder mv. stiller naturligvis store krav til lysintensiteten og farvekontrasten, således enhver deltager/gæst kan se billedet uanset hvorhenne i huset, man befinder sig. En af de mest populære løsninger henover årene har været projektor- og lærredsløsninger. det skyldes, at man hurtigt kan skabe et enormt billede for markant lavere budgetter end mange andre teknologier.

Projektor- og lærredsløsninger fås i mange forskellige størrelser og typer. Det er ensbetydende med, at man relativt nemt kan få præcis den løsning, som passer ind i husets arkitektur. Ligeledes er der i mange tilfælde mulighed for at få begge dele integreret i selve loftet, således løsningen ikke er synlig, når den ikke benyttes.

 

Udover projektor- og lærredsløsninger findes dog et utal af andre muligheder. De har hver især sine fordele (og dermed tilegnes visse arrangementer bedre end andre):

 

  • Optiske projektionsskærme kan ligeledes benyttes som erstatning for et lærred. Fordelen ved disse er en mat overflade, således kontrastforholdet i farverne forbedres markant. Dette er fordelagtigt i lokaler med højt lysindfald. 
  • Videovægge kan alternativt installeres, hvilket medfører utallige muligheder inden for skærmopdeling samtidig med, at der skabes en visuel, imponerende effekt.

 

Vi leverer AV-løsninger til spillesteder

Vi kan hjælpe i rådgivningsfasen i henhold til rummets akustiske egenskaber for på denne måde at kunne tilbyde den optimale løsning. Mikrofonløsninger indebærer typisk klare forudsætninger om en klar og ægte lyd samt en fordelagtig frekvensrespons, som kan optimeres til en lang række formål såsom vokaler. 

I mange mikrofonløsninger kan integreres et effektiviseret filter. På denne måde kan baggrundsstøj såsom vejrtrækningen fjernes i lydtransmissionen. Da der findes et utal af mikrofonløsninger, som hver især henvender sig bestemte formål, er det vigtigt at have kendskab til de typer arrangementer, som afholdes. På denne måde kan der etableres en mikrofonløsning, hvori værten føler sig komfortabel under præsentationen samtidig med, at publikum får en ren lyd transmitteret.

 

Behandling og betjening af rummets lydinstallation skal være nemt, fleksibelt og skalerbart. Vi har mulighed for fx at etablere 12-kanals mixere med Onyx mic presets og 4 mikrofon inputs (XLR/jack) mv. Mens der omvendt i større festsale kan være behov for record outputs (RCA), flere uafhængige CUE kanaler, crossfader funktion og helt op til fx 2 x 24-kanals 32-bit USB lydkort.