Case - China Cultural Center in Denmark

Komplet AV-løsning til China Cultural Center in Copenhagen. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre mere om AV-løsninger.

Højteknologisk AV-løsning skræddersyet til det nye kinesiske kulturhus

I 2014 blev bygningen på H. C. Andersens Blvd. 36, 1553 København købt af den kinesiske stat. Ejendommen, som tidligere husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, har sidenhen gennemgået en omfattende renovering, således den nu er lavet om til Nordeuropas første kinesiske kulturhus. Kulturhuset er dedikeret til at fremme kinesisk kultur og kan bl.a. benyttes til koncerter, udstillinger, undervisning samt meget mere.

Den historiske bygning, som er placeret centralt i Indre København, huser mange forskellige faciliteter og lokaler, herunder en nyrenoveret koncertsal på anden sal. Den omfattende renovering forudsatte således behovet for komplette AV-løsninger til koncertsalen samt de forskellige forsamlingslokaler. 

Koncertsalen

Da den nyrenoverede koncertsal skal benyttes til afholdelse af forskellige arrangementer, herunder koncerter, var der naturligvis behov for en komplet AV-løsning til at understøtte dette.

Da salen har et naturligt, flot og højt lysindfald igennem vinduerne placeret langs salens ene væg, har der været behov for en kraftig, lysstærk projektor, som kan levere en farverigt billede. I denne henseende er 

der blevet installeret en kraftig WXGA, Panasonic projektor med hele 10.000 ANSI lumens for at sikre et klart og tydeligt billede for alle gæster i salen.

Projektoren er indbygget i koncertsalens tilstødende lokale, der benyttes som tekniklokale. På denne måde er projektoren faktisk ikke synlig i koncertsalen, da den netop er integreret i væggen bagerst i salen. Grundet længden har der tillige været behov for en optisk linse for at sikre billedkvaliteten. 

Projektoren projekterer op på et motoriseret QS lærred, som måler 6 x 4,5 meter. Da lærredet er motoriseret, kan det tillige rulle op og ned fra den tilhørende aluminiumkassette, således denne ikke er synlig, når der ikke er en præsentation igang.

I henhold til lydanlægget er der blevet installeret 4 stk. Electro-Voice, linearray højtalere, som skaber en fantastisk lydoplevelse samt lydkvalitet. Lyden er projekteret under hensyntagen til jævn spredning i hele koncertsalen, således enhver får den samme gode oplevelse af koncerten.

For at opnå en dybdegående lydoplevelse er der suppleret op med 2 stk. Active Subwoofere fra Electro-Voice, som tilbyder hele 2.000 Watt hver især. Hertil er lydløsningen suppleret op med en Midas 32-kanals digital mixer, som er et af de markedsledende produktkategorier inden for livemusik i Danmark. 

For at skabe muligheden for at kunne tilrettelægge den rette stemning under koncerten er der ligeledes implementeret en lysrig, som er placeret oppe ved scenen. På lysriggen er installeret en lysmixer samt 10 stk. lysspots, som hver især er projekteret med henblik på at kunne skabe præcis det lysshow, som ønskes under det specifikke arrangement.

Undervisnings- og mødelokaler

I bygningen er der ligeledes forskellige undervisnings- og mødelokaler. I alle undervisningslokaler er der installeret en Ultra Short Throw (UST) projektor, som projekterer op på et whiteboard. I mødelokalerne er ligeledes installeret UST projektorer – her projekterer de dog op på et specialdesignet lærred, som er indbygget i loftet og dækker de bagvedliggende vinduespartier.

Lærrederne er motoriserede og har en special lystæt dug som baggrund, hvilket bevirker, at sollyset fra vinduerne ikke påvirker billedkvaliteten. I samtlige lokaler er disponeret med Barco Clickshare, således skærmindholdet trådløst kan deles med projektoren.

Kaldesystem og baggrundsmusik

I fællesarealerne samt udstillingslokalerne er der installeret højtalere, som kan benyttes som baggrundsmusik. Højtalerne er dog ligeledes EN54 certificerede og kan ligeledes benyttes som kaldesystem. Højtalersystemet styres centralt via et panel i receptionen. 

Samtidig er husets talevarslingsanlæg opkoblet til AV-udstyret i koncertsalen. På denne måde vil alt AV-udstyret i koncertsalen automatisk deaktivere i en varslingssituation.