Case - Phoenix Contact

Møderumsløsninger tilpasset det enkelte lokale. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre mere om møderumsløsninger.

Møderumsløsninger skræddersyet det enkelte lokales benyttelse

Beliggende på Hammerholmen i Hvidovre findes Phoenix Contact A/S, som med næsten 100 års erfaring, er specialister inden for løsninger omhandlende elektroteknik og automatisering. Da mødelokalerne samt receptionen havde brug for nye AV-løsninger, agerede Best-AV som samarbejdspartner herunder. Da de forskellige mødelokaler tillige er i varierende størrelse, var der behov for en ensartet brugerbetjening uafhængig af det underliggende AV-udstyr.

Forsamlingslokale

Det store mødelokales længde medførte, at en storskærm ikke var tilstrækkelig i henhold til, at de bagerste personer kunne få et tydeligt og klart billede.

Af denne årsag blev der monteret en Full HD (1920 x 1080), Panasonic projektor på et Chief loftbeslag, således denne går i flugtlinje med loftet og dermed “gemmes væk” bedst muligt.

Panasonic projektoren skyder op på et 2,8 meter bredt, motoriseret lærred (hvilket cirka svarer til 126″), som automatisk ruller op/ned fra lærredskassetten, når præsentationen igangsættes/slukkes. 

Hele løsningen betjenes via et 8-knaps Neets betjeningspanel, som er monteret på væggen, samtidig med, der er mulighed for HDMI-tilslutning herunder. Da Neets betjeningspanelet netop har 8 knapper, er der mulighed for, på et senere tidspunkt, at programmere flere funktioner ind efter behov. Hertil er der tilkoblet et Neets lærredsrelæ, som medfører, at styringen af lærredet sker automatiseret, ensbetydende med, at det “kun” er fra Neets betjeningspanelet, at den komplette betjening foregår.

I henhold til lyd er der installeret 2 stk. aktive Genelec højtalere, som leverer en exceptionel lyd under hensyntagen til højtalerens fysiske størrelse. Der er indbygget 25 W bas (klasse D) samtidig med, at der leveres omtrent 96 dB (SPL) med en nøjagtighed (på frekvensen) på +/- 2,5 dB.

Såfremt mødedeltagerne dog ikke ønsker kablet opkobling, er der tillige mulighed for trådløs overførsel via en Mersive Solstice Pod. Solstice Pod er en entrepriseløsning inden for trådløs overførsel, som muliggør, at et ubegrænset antal mødedeltagere kan dele deres skærmindhold fra alle større operativsystemer (Windows, Android, iOS & MacOS). Hertil tilbydes sublime streamingmuligheder i og med, at der kan streames 4K UHD indhold med op til 30 FPS.

Solstice Pod kan herudover nemt integreres i mødelokalets eksisterende AV og IT-udstyr for på denne måde at kunne optimere mødeoplevelsen. På denne måde kan systemet altid tilvælges på et senere tidspunkt, såfremt denne initialt ikke ønskes tilkoblet. Hertil supporteres “native” streaming via fx Airplay eller Miracast for eksterne personer og medarbejdere, som ikke ønsker at downloade Solstice app’en.

AV-løsning til standard mødelokale

Herudover var der behov for en AV-løsning til et mødelokale med mindre mål, hvori valget faldt på en professionel LED, LG skærm i 55″. Da der altid tilstræbes en standardiseret brugerbetjening, således at medarbejdere har præcis samme tilgang til betjeningen af AV-udstyret, uanset hvilket lokale der benyttes, blev der tillige installeret et Neets betjeningspanel samt Solstice Pod for trådløs overførsel.

Da dette mødelokale også benyttes til online-møder, blev der desuden installeret en video-konferencebar med indbygget kamera, mikrofon, højtaler samt ekkokansalering (støjfiltrering). Videokonferencebaren er en god løsning til mindre mødelokaler, hvori der ønskes en alt-i-en løsning. På denne måde ligger der ikke udstyr, kabler og lignende på bordet, hvilket forøger mødelokalets æstetiske aspekt. En video-konferencebar er dybest set en simpel plug-and-play løsning, hvori

mødedeltager kablet (eller trådløst) blot kan opkoble en enhed og herefter afvikle videomødet via ens egen PC (dermed er det et BYOD-møde).

Der er mange forskellige former for videokonferencebarer, hvor valget i dette tilfælde faldt på en AMX Acendo Vibe 5100, som tilbyder:

  • Robust JBL højtaler

  • Retningsbestemte mikrofoner

  • Bredvinklet kamera, som er ideelt tilpasset møde-lokaler, hvori mødedeltager sidder tæt på skærmen

  • CEC display control samt USB/Bluetooth tilslutning

Grundet indbygget CEC display control vil videokonferencebaren automatisk starte, når der isættes USB-kabel.

Dog medfølger en nydelig controller, som placeres på bordet, såfremt mødedeltagerne ønsker at ændre lydniveau, opkoblingsmulighed, mute eller afslutte opkaldet.

Videokonferenceløsninger til små mødelokaler, som kan benyttes på enhver videoplatform såsom Google, Microsoft og Zoom, er altså godt understøttet med videokonferencebarer.

Mange funktioner kan findes i videokonferencebarer såsom autozoom kamera og DSP-processor for ekkokansalering.

Informationsskærm til receptionen

Informationsskærme til receptioner er altid nyttige i og med, at man kan informere gæster om relevant information vedrørende virksomheden, specielle kampagner, budskaber eller blot benytte det som underholdning. Hos Phoenix Contact A/S ønskede man en dynamisk og brugervenlig løsning samtidig med, at man nemt og overskueligt skulle kunne ændre i de informationer, der illustreres på skærmen.

I denne henseende blev der installeret en professionel, 55″ LG skærm med indbygget player. På denne player afvikles softwaresystemet Smartsign, som er en cloud-baseret digital signage løsning (kan dog også bestilles som on-premise).

I Smartsign kan man nemt og enkelt skræddersy de informationer, som ønskes på skærmen, så længe man har internetadgang. Tillige er systemet bygget op omkring “drag-and-drop”, ensbetydende med, 

at systemet er ekstrem intuitivt og fleksibelt, hvilket medfører, at man ikke behøver lange introduktioner angående benyttelsen af systemet. Der kan nemt integreres RSS-feed (fx TV2 News), vejroversigt, oversigt over mødelokalerne (dataudtræk via Exchange) samt meget mere.