Case - JP/Politikens Hus

Komplet konferenceløsning med mikrofonanlæg til nyrenoveret foredragssal. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre mere om konferenceløsninger.

Konferenceløsning med mikrofonanlæg til nyrenoveret foredragssal

Da JP/Politikens Hus, beliggende på Rådhuspladsen 37 i Indre København, igangsatte en omfattende renovation af deres foredragssal, var der naturligvis behov for et alsidigt mikrofonanlæg og AV udstyr til erhverv, således at mange forskellige slags præsentationer kan afholdes.

Den implementerede AV-løsning skulle, foruden præsentationsdeling, ligeledes kunne understøtte større konferencer via enkel brugerbetjening. I dette øjemed blev der installeret et komplet rumstyringsanlæg, et trådløst mikrofonanlæg samt en lyd- og billedløsning til at understøtte foredragssalens formål under diverse arrangementer.

Rumstyringsanlæg

Den daværende rumstyringscontroller er blevet udskiftet med en tidssvarende IP-baseret Crestron controller fra “3-Series®”. Dette muliggør, at mange forskellige systemer og funktioner i rummet nemt og enkelt kan styres fra ét touch panel. Nøgleordet her er “skalerbarhed” i og med, at controlleren er opbygget via en modulær programmeringsarkitektur. Dette betyder, at vores programmører kan udvikle og afvikle enhedsspecifikke programmer uafhængigt af hinanden. 

På denne måde kan touchpanelet i lokalet bruges i betjeningen af rummets AV udstyr, belysning, HVAC, sikkerheds-foranstaltninger og meget mere. Da controlleren tillige er IP-baseret, er der mulighed for ekstern overvågning og styring af anlægget, såfremt dette ønskes. Hvis der på et senere tidspunkt bliver behov for nye funktioner, som ønskes tilføjet det eksisterende AV udstyr og mikrofonanlæg, kan disse optimeres og synkroniseres i overensstemmelse med det etablerede system uden at påvirke systemets andre funktioner. 

Hvis systemet på et senere tidspunkt ønskes udviklet i sådan en grad, at den nuværende 3-series controller ikke har kapacitet her indenfor, så kan alle funktioner nemt og bekvemt flyttes til en ny controller. Det kan ske uden behov for omskrivning af eksisterende kode. Det medfører ultimativt  besparelser i form af programmeringstimer og projektering.

Mikrofonanlæg med digital automatmixer og forstærker

Som en del af løsningen med et et nyt mikrofonanlæg er der mulighed for ren audiotilslutning. Det kan benyttes, selvom projektor og lærred ikke er i brug. Denne audiotilslutning er udarbejdet som en 0 dB’s linetilslutning, således der også kan tilsluttes en ekstern mixer på et senere tidspunkt.

Den digitale automatmixer er fra det anerkendte mærke “Shure” og har 8-kanals input. Det er ideelt i konferencerum, hvor der er behov for et mikrofonanlæg med nøjagtig talegengivelse. Automatmixeren har tillige lydforstærkning samt mulighed for broadcasting og lydoptagelse. Automatmixeren er naturligvis også kompatibel med tredjeparts kontrolsystemer, hvilket i dette tilfælde er Crestrons controller. Som det er tilfældet i mange af Shures produkter, benytter automat-mixeren “Intellimix-teknologi”. Det forbedrer signifikant lydkvaliteten i et mikrofonanlæg, hvori der kræves flere mikrofoner. Intellimix-teknologien medfører, at der kan

etableres op til fem forskellige mixer-presets, som hver især repræsenterer diverse automixing “stilarter” (Classic, Smooth, Extreme, Custom eller Manual). På denne måde kan man til dette mikrofonanlæg hurtigt skræddersy et givet mix under hensyntagen til et specifikt arrangement. 

Hertil er integreret en 2 x 450 W effektforstærker. Denne tilbyder et højt og stabilt power output, der understøtter høj effektivitet under arrangementer, som har behov for en super lydoplevelse. Forstærkerne er udstyret med et omskifteligt Low-Pass Notch-filter. Det har tillige mulighed for at korrigere frekvensresponset for herved at kunne optimere højtalernes output.

Trådløst konference- og mikrofonanlæg

Det installerede mikrofonanlæg er trådløst baseret samtidig med, at der benyttes digital transmission for at undgå interferens. En anden fordel ved digital transmission på et mikrofonanlæg er, at denne hele tiden scanner frekvensområderne for at finde den uhørligt bedste frekvens.

 

Læs mere om andre af vores spændende projekter her.