AV til Hellig Kors Kirke

Best-AV har til Hellig Kors Kirke i Jyllinge leveret og installeret en arkitektonisk belysningsløsning, der passer i perfekt samspil med det samlede design-udtryk.

Lysløsning til Hellig Kors Kirke

Ved Roskilde Fjord i Jyllinge står Hellig Kors Kirke, en moderne arkitektonisk kirke fra 2008 designet af arkitekt Jan Søndergaard. Kirken er inspireret af de omkringliggende monolitter og anvender det innovative byggemateriale komposit som facade- og tagbeklædning. Med rene linjer og farvespil i hvid, lysegrå, og lyseblå har kirken et helt unikt arkitektonisk udtryk.

Samspil mellem naturligt og kunstigt lys

For at komplementere det særegne arkitektoniske udtryk indendørs er der leveret og installeret en skræddersyet arkitektonisk lysløsning. Kirkerummet, domineret af rene linjer og store vestvendte glasruder, krævede en belysning, der kunne samarbejde harmonisk med det naturlige lys.

Valget faldt på A.Show TW+ lamper fra Roxx for deres store fleksibilitet og evne til at levere nuancer i perfekt harmoni med det overordnede design i kirkeskibet. Disse lamper tilbyder “tuneable white”, altså kan temperaturen af hvide toner indstilles meget præcist, samt et fuldt RGB farvespektrum til særlige begivenheder. Målet var at sikre, at den hvide nuance lys mod alteret ikke kun passer perfekt til omgivelserne, men giver en sund kulør til alle personer, lyset rammer.

Lysende fleksibilitet til enhver anledning

A.Show TW+ lamperne, med deres elegante fysiske form, er diskret installeret nær loftet på hver side af alteret. Dette sikrer tilstrækkelig belysning, selv på solrige dage, hvor det naturlige lys er kraftigt.

Jan Søndergaard designede Hellig Kors kirkeskibet med store hvide vægge, så de med tiden kunne bruges til digital udsmykning, og A.Show TW+ lamperne er en del af denne ambition. Med forskellige lysindstillinger kan rummets atmosfære tilpasses fuldstændig baseret på begivenheden, uanset om det er en kunstudstilling, en koncert eller livsbegivenheder som bryllupper, begravelser og barnedåb.

Vil du vide mere om løsninger til kirker?

Vil du vide mere om løsningen til Hellig Kors Kirke? Eller vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med den helt rette AV-løsning til jeres kirke? Så kontakt os på tlf. 7217 0150 eller send os en mail på info@best-av.dk.