Case - Karberghus

AV-løsning med Smartsign Cloud til unikke og historiske bygninger. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre mere om Smartsign Cloud.

Æstetiske AV-løsninger til danske, historiske bygninger

Karberghus A/S er et familiefirma, som i dag ledes af femte generation af Just Karberg familien. Karberghus A/S er et velkonsolideret ejendomsselskab med en stor ejendomsportefølje. Denne består af kulturhistorisk interessante ejendomme, som primært udlejes til erhvervsformål og kontorer. De historiske bygninger, som ejes af Karberghus A/S, bærer på unikke historier, som skaber en helt speciel stemning og følelse, når man færdes i dem. Netop derfor har AV-løsningerne med blandt andet Smartsign Cloud, foruden funktionaliteten, skulle understøtte bygningernes arkitektoniske udtryk. 

Harsdorffs Hus

Centralt i Indre København, på Kongens Nytorv 3-5, er Harsdorffs Hus beliggende. Bygningen blev opført i det 18. århundrede af Caspar Frederik Harsdorff, som i 1766 blev udnævnt til stillingen som professor på Kunst-akademiet.

Grunden, hvorpå bygningen ligger, blev givet gratis til C. F. Harsdorrf af Christian 7. Det skete under forudsætning af, at den kommende bygning

(Hasdorffs Hus) ville være forbillede for borgerligt byggeri i København. Harsdorffs Hus rummer mange forskellige lokaler, men specielt ét lokale “stikker” mere ud end de andre.

I netop dette unikke mødelokale blev forhandlingerne omkring salget af De Vestindiske Øer foretaget mellem Danmark og USA i 1917. De mange historier, som lokalerne indeholder, medfører således, at det æstetiske aspekt af de installerede AV-løsninger skal være i højsædet, således det arkitektoniske udtryk ikke forstyrres.

I lokalet er bl.a. installeret en storskærm med Smartsign Cloud med tynde kanter på et ultra-slim vægbeslag for at få skærmen til, i højere grad, at passe ind i lokalet designmæssigt. 

Som det muligvis kan ses på billederne til højre, er skærmen helt bevidst monteret en lille smule skævt.

 

Da hele bygningen er placeret på en irregulær grund med fremspring og spidse hjørner, udnyttede C. F. Hasdorff dette i arkitekturen ved at kombinere tre forskellige facader i bygningen for på denne måde at kunne skabe et hierarki mellem etagerne. 

Derfor er skærmen monteret vinkelret i forhold til gulvets flugtlinje i stedet for et vaterpas, da dette understøtter bygningens arkitektur.

Hans Just Pakhus

Beliggende på Aarhusgade 88 i Indre København findes Hans Just Pakhus. Huset blev ved opførelsen i 1917 udråbt til Nordens højeste etageejendom med sine 10 etager. Bygningen benyttes ligeledes til erhvervsformål med forskellige beboende lejere. I denne henseende har der været behov for en dynamisk informationsskærm med Smartsign Cloud, som visuelt går i ét med væggen.

Opgaven blev løst med Smartsign Cloud og LG’s Ultra Strech Signage skærm. Med sin høje lysstyrke på 700 nits leverer løsningen altid et super skarpt billede uafhængig af hvor meget solindfald, der forekommer. Skærmen måler 2.158 x 611 mm. (H x B) og har en ekstrem lav “bezel” (afstand mellem skærmen og rammen) på kun 4,4 mm. Det skaber en imponerende effekt. Der leveres 4K UHD opløsning i et 32:9 bredt format, hvilket ligeledes medfører, at skærmen nemt kan opdeles i forskellige billeder, som det kendes fra fx videovægge.

Selve informationerne på skærmen afvikles via en Smartsign Cloud løsning. Denne er pålagt skærmens indbyggede player. Smartsign Cloud er et dynamisk og effektivt informationssystem, som muliggør, at man kan skræddersy ned til mindste detalje, hvordan informationerne (og på hvilke tidspunkter) ønskes tilrettelagt. Et intuitivt setup som Smartsign Cloud gør det ekstremt nemt for ansatte og gæster at danne sig et overblik over alle relevante informationer og nyheder for dagen. 

Ved benyttelse af Smartsign Cloud gøres det ligeledes nemt at behandle hvilke informationer, som vises på skærmen. det skyldes, at systemet er foreneligt med kendte softwareprogrammer såsom Powerpoint. På denne måde kan prædefinerede platforme blot benyttes, når der skal vises nye informationer. Det sker, uden at man behøver at opbygge en “template”, hver gang ny information vises via Smartsign Cloud.